Marta Rebollar i Candela

Marta Rebollar i Candela

Soc dona i filla de Sants, treballo a Castellde-fels i visc a Corbera de Llobregat. Soc mestra i cooperativista en l’Escola cooperativa on treballo des de fa més trenta anys. Soc la directora de l’escola des de fa més de vint-i-cinc anys i treballo en càrrecs rellevants en el món cooperatiu. No podria fer res sola; necessito les persones que m’acompanyen.

He ballat tota mena de danses, he fet teatre i he treballat de valent des de ben jove. Mai no m’han caigut els anells i, si miro enrere, recordo haver emplenat calaixos desordenats de textos i poemes. He compartit la vida amb persones que m’han enriquit i m’han fet créixer. Escric des que sé imaginar i m’encanta inventar històries i explicar-les en veu alta. També redacto discursos amb cura per provocar pensament a qui els escolta.

El calaix del mig és la primera novel·la que he escrit després d’acabar el projecte d’un llibre de contes amb una colla d’amistats valentes amb qui estudiava a l’Ateneu barcelonès. He tingut un gran mestre de català, en Jordi, amic i company, en Toni Pastor i en Melcior Comes, els quals em van ensenyar a caminar entre pensaments ben escrits i paraules que no calien.

No podria haver escrit aquesta novel·la sense les persones que estimo i, sobretot, sense el suport del Martí i el Manel, els quals fa uns anys, em van regalar un curs d’escriptura a l’Ateneu barcelonès que em va girar la vida.

Un dia, passejant per un terreny groguenc, amb vistes al Pallars, em vaig inventar un poble: La Colomina i allà, en una casa en un poble del Pallars, hi havia una calaixera…


Mostrando 1 libros encontrados. (1 páginas).

    1    


    El calaix del mig

    Marta Rebollar i Candela

    Neopatria. Octubre 2023

    La Victòria Comes viu en un poble del Pallars embolcallada de records. Es pregunta com hauria estat la seva vida si no hagués tornat al poble després de viure uns anys a Barcelona. Es farà ...

    [DISPONIBLE]

    pvp.20,00 €



    1